Центар за културу Лазаревац обележио 43 године постојања

Центар за кутуру у Лазаревцу 19. септембра обележио је 43 године свог постојања и рада, а говорећи о раду ове установе директорка Стела Станишић истиче да је реч о месту на коме су некада наступали најпознатији музичари, а за филмске премијере се тражила карта више.

Ипак, данас је ситуација нешто другачија због младих који културно уздижу гледајући филмове и музичке наступе на интернету, у удобности свога дома. „Прави доживљај биоскопа и позоришта је само у великој сали где ви имате прилику да на великом платну погледате нешто. Са тиме се сви слажу, чак и они који филмове често гледају код куће. Иста ситуација је и са позориштем које је жива реч. Глумац у том тренутку има инспирацију да нешто каже и импровизује и тако представу учини аутентичном“, истиче Станишић.

Она објашњава да се филмска публика вратила откад је Центар за културу Лазаревац уложио доста средстава за модернизацију биоскопа и сада, из године у годину, број посетилаца је све већи. Само кроз Модерну галерију годишње прође око 15.000 деце и одраслих. Прошле године у биоскопу је продато око 22.000 карата, док је толики број посетилаца такође присуствовао и на бројним музичким дешавањима.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *