Близу 4.000 позитивних од почетка године, бројеви се сада смањују (ВИДЕО)

Почетак 2022. године обележио је пораст броја заражених омикрон вирусом на територији општине Лазаревац, а број прегледа на дневном нивоу досегао је 500.

Током јануара на Ковид-19 било је позитивно 2.898 лица, док је клинична слика заражених, на сву срећу, била блажа. Тренутно се бележи смањење броја прегледа и позитивних пацијената, изјавио је др Јован Милојевић, директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“.

Током овог таласа епидемије заражен је и велики број здравствених радника, а девет техничара налази на испомоћи у ковид болници у Батајници. „Од почетка пандемије чак 188 наших запослених је било заражено, неко и два пута, тако да смо имали ситуацију да пола службе није на послу. Из тог разлога смо имали објективне организационе проблеме“, каже Милојевић и додаје да се, и поред тога, ни једна служба није затворила.

Овом приликом, Милојевић је негирао наводе о прекиду уговора за 40 запослених и изјавио да се нада да ће у будућности постојати могућност за пријем радника који су тренутно запослени на одређено време. „Заиста, у овој установи није био ни један отказ. Имали смо ковид систем и гледали смо да што више људи убацимо… Ми имамо око 100 људи запослених о трошку  Републичког фонда и неких 30 који су запослени на сопственим средствима. Дакле, не можемо говорити о отказу 40 људи, када их толико немамо на сопственим средствима“, објашњава Милојевић.

Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ набавио је нови апарат за одређивање крвне слике и ЦРП-а, захваљујући коме пацијенти сада брже добијају резултате. Очекује се и најављена донација Републичког фонда за здравствено осигурање у виду санитетског возила.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *