Без проблема са снабдевањем електричном енергијом и водом

Напајање електричном енергијом купаца на конзумном подрулју ЕД Лазаревац  (ГО Лазаревац , општина Лајковац и општина Љиг)  стабилно је, уредно и без икаквих проблема, потврдио је за Праве новине директор овог предузећа, Веселин Шиљеговић .

“Снег који пада  добар је за дистрибутере у смислу да  није влажан, већ је сув па није правио проблеме на електро-енергетским објектима. Мало је веће оптерећење и нешто је повећана потрошња, али је све то у склопу редовног снабдевања.“,каже Шиљеговић.

Свакога дана од 9 до 21 час у Лазаревцу, Лајковцу и Љигу, на располагању су дежурне екипе ЕД , а у приправности су и екипе које су одређене за кућна дежурства. Сви они у случају неких хаваријских ситуација могу одмах по позиву диспечара изаћи на терен и интервенисати.

Обзиром да су спољне температуре ових дана ниже од уобичајених за ово доба године, снабдевање пијаћом водом је уредно и стабилно.

“Током јучерашњег дана било је проблема са нестанком електричне енергије на изворишту и постројењу у Непричави, али се то није посебно одразило на резерве воде у резервоарима, тако да је тренутно њихова попуњеност преко 90 процената”, истакао је  управник РЈ Водовод ЈПКП Лазаревац , Александар Арсеновић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *