Амбасадор Португала посетио Лазаревац

Поводом Дана школе, Основна школа „Дуле Караклајић“ већ годинама уназад организује манифестацију „Октобарско звонце“. Према речима директора ОШ „Дуле Караклајић“ Мирослава Давидовића, један од традиционалних програма у оквиру ове манифестације је и програм „Кругови пријатељства“. У оквиру овог програма ђаци и професори ове школе припремају пригодан културно-уметнички програм у оквиру којег представљају културу, традицију и обичаје једне од земаља света.

Ове године, држава – гост била је Република Португалија. Тим поводом ОШ „Дуле Караклајић“ и градску општину Лазаревац  посетио је амбасадор Португалије у Београду, Њ.Е. Аугусто Жозе Пестана Сараива Пеишото. Амбасадор је у ОШ „Дуле Караклајић“ присуствовао приредби посвећеној Португалији и њеним карактеристикама коју су реализовали ученици и професори ове школе.

На свечаном пријему у згради градске општине Лазаревац, који је за угледног госта организовао заменик председника градске општине Лазаревац Милоје Живановић најављене су могућности будуће сарадње општине Лазаревац и амбасаде Португалије у Београду.

Заменик председника Милоје Живановић позвао је амбасадора Португалије да поново посети општину Лазаревац с обзиром да је приликом ове посете показао завидно знање о историји Лазаревца и Рударског басена Колубара. Живановић је овом приликом госту из Португалије уручио пригодну књигу на поклон.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *