Јанковић: Да ли је ико од вас сигуран да им неће пасти на памет да приватизују Колубару?

Обраћајући се окупљеним грађанима у холу лазаревачког Центра за културу, Јанковић је рекао да је одлука да крене на овај пут дошла из стомака, из осећаја неправде и страха да они који нису довољно добри одлучују о нашим животима.

„Погледајте ваш град, Колубару, у односу на Србију, статистички ви живите боље од просека. Имате мање незапослених, виши стандард, веће плате. Замислите како је осталима. Не тражимо ми да будемо богати као Швајцарска, али ово што се данас дешава је много, много испод оног што ми јесмо.“

„Читајући припрему за овај град видео сам гомилу неких чудних надимака људи који владају, видео сам мноштво покренутих поступака, неких обустављених, неке опреме која мало ради мало не ради, чудних ситуација шта је све нестало током поплава, а онда неке приватне фирме које раде оно за шта постоји механизација…сад замислите како је у деловима Србије који немају такав ресусрс какав је Колубара.“

„Да ли је ико од вас сигуран да неком неће пасти на памет да приватизује Колубару, као што им је пало на памет у Војводини да издају хиљаде и хиљаде хектара државне, обрадиве земље арапским фирмама, које за те две године ни динар један нису платиле ренту? Да ли треба да чекамо да дође до нас, да ли сам ја требао да чекам да дође до мене?“, рекао је Јанковић у свом обраћању присутнима додајући да је академик Теодоровић постао познат јер је говорио јавно о лажним дипломама.

„Не можемо да се правимо да школујемо људе, а да уствари, уништавамо нашу будућност тако што ће људи без правих диплома да управљају системима какав је Колубара или ЕПС, и доживео је непријатност због тога, тужен је због тога“, рекао је Јанковић.

Нагласио је и колико му је значајана подршка легенде као што је Дуда Ивковић, који је овом приликом поменуо бројне кошаркашке пријатеље из Лазаревца.

„Дошао сам у једну за мене врло блиску и драгу средину. Не бих могао да поменем све моје кошаркашке пријатеље из оних времена када је овај центар био изузетно јак, као што је Жуња, као што је Трбојевић… али сада градимо једну базу, темеље, да Србија добије председника у кога сви имамо поверење, који је школован и поштен човек, који се доказао у десетогодишњем раду заштите грађана Србије“, рекао је Ивковић.

Он је испричао да је пре неколико година био на Исланду где је срео Николу Трбојевића, професора који има двоје деце и живи тамо, те како је тај сусрет врло емотивно доживео. „Ми морамо данас да се борима да све најквалитетније кадрове задржимо у земљи“, нагласио је Дуда Ивковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *