Звезда у успону из Цветовца

У малим срединама стасали су велики играчи српске кошарке, а Жарко Поповић(15) jе доказ да уз велики таленат може се упоредно бити и одличан ђак. Ове године окончао jе основну школу у Великим Црљенима са свим петицама и добитник jе Вукове дипломе. Већ три године сваки дан путуjе у Београд на тренинге кошаркаша “Црвене Звезде”. ”Кошарком сам почео да се бавим jош 2006. године у “Колубари” и играо сам за две године стариjу генерациjу. Пре три године сам прешао у “Колеџ”. То jе филиjала “Црвене Звезде” и одмах сам те године са другарима освоjио златну медаљу за млађе пионире. Прошле године сам изабран за капитена пионирске селекциjе “Црвене Звезде”. Освоjили смо и државно првенство за пионире, а у финалу смо савладали “Партизан” када сам забележио 18 поена.”, прича Жарко.

Какав ти jе радни дан?

“Рано устаjем, идем у школу, а потом аутобусом за Београд. Током путовања редовно учим jер се касно враћам у Цветовац и морам да се одморим.”

Какви су ти планови за jесен?

“Уписао сам 12. Београдску гимназиjу. Желим да будем и у средњоj школи вуковац, а наравно да за коjу годину обучем и дрес првог тима “Црвене Звезде”. Себи сам поставио велике циљеве и уз подршку породице надам се да ћу све зацртане циљеве и остварити.”, каже скромни Жаре и поjури за аутобусом коjи креће ка Београду. Лазаревац jе дао неколико сjаjних кошаркаша, од Душана Стевановића до осваjача сребрне медаље на светском првенству Стефана Бирчевића, а Жарко жели да достигне славне претходнике.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *