Зоран Милинковић нови тренер ФК Колубара

После дванаест година у ФК Колубара вратио се Зоран Милинковић који је именован за новог тренера.

Много тренера је желело да седне на клупу Колубаре, али је Милинковић изабран из више разлога. „Прво, зато што се ради о једном од најбољих српских тренера, друго, што је из нашег краја и треће, што је тренер који жели афирмацију домаћих играча. Именовањем Милинковића смо само најавили да желимо напред“, рекао је председник Колубаре Бојан Стевић.

На конференцији за штампу Милинковић је изнео разлоге повратка у Колубару: „Водио сам се оној народној – свуда пођи, али се кући врати. То ме је определило да се вратим у Колубару, а друго, зато што сам видео велику жељу код председника Бојана Стевића да клуб иде напред и то ме је преломило да сада остварим оно што први пут нисам урадио. Верујем да је ово добар тренутак да дам свој допринос напретку клуба. Ништа се не може остварити преко ноћи, али је важно да клуб иде напред. Не кријем да ми је жеља да се побољша рад у омладинској школи и да што више играча из овог краја носи зелено-црни дрес. Жеља ми је да многи играчи из нашег краја стекну афирамцију у својој средини. Трновит је пут до тога, али се може остварити“.

Милинковић је рекао да је имао понуде и из иностранства. „Било је позива да поново одем из Србије, али мало сам се уморио иностранства. Понављам да ме је привукла велика жеља Стевића да Колубара напредује и то је преломило да се вратиму своју средину и клуб. Наравно да не кријемо жељу да се једног дана на овом стадиону играју и суперлигашки мечеви, али за све је потребно време и стрпљење“, рекао је Зоран Милинковић.

Први сарадник Зорану Милинковићу биће Ален Тупајић, који је јесенас водио БСК из Борче и био први помоћник Љупку Петровићу када је радио у Вијетнаму. „Нисам могао одбити позив Милинковића, јер се ради једном од најбољих српских тренера и надам се да ћемо остварити жељене резултате“, казао је Тупајић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *