Вулканизерска радња Димитријевић победник Новогодишњег турнира у Лајковцу

Борбена, тврда, неизвесна и на моменте атрактивна утакмица показала је да су се ове две екипе заслужено нашле у финалу. За победнички тим наступали су одлични фудбалери из Лазаревца и Обреновца, предвођени Филипом Перишићем и браћом Грујичић, док су за Ваљевце играли познати српсколигашки фудбалери: Рашевић, Гентић, Ристовић, Јанковић, Коста Марковић, Станковић и други.

За најбољег играча проглашен је Риста Ристовић из „Еуротима“, члан прволигаша „Вождовца“, док је најефикаснији био Жељко Грујичић из „Вулканизерске радње Димитријевић“. Еуротим је дао и најбољег голмана, Ђорђа Савића. Најбољи тренер је Данијела Ђукановић Благојевић која је предводила петлиће „Реал 28“ из Лазаревца. Награду за фер-плеј добила је „Општинска управа Лајковац“, док је за најбољег судију проглашен Јован Лончаревић.

У конкуренцији омладинаца трофеј је освојио „Фер плеј“ из Београда, победивши убски „СРЦ Матић Бест Тест“ са 4:2. Код победника је бриљирао најбољи играч и стрелац Лука Вучићевић, члан ФК „Рад“. У категорији петлића победник је ваљевска „Будућност“, код ветерана „Кафе Вагон“ из Ваљева.

Турнир је игран у Хали спортова Лајковац од 26. децембра до 10. јануара, одличан организатор је био Општински фудбалски савез, уз подршку Спортског савеза Лајковца и Установе за спорт и омладину Лајковац. Учествовало је 45 екипа: у сениорској конкуренцији 24, код петлића и ветерана по 8, док је у категорији омладинаца играло пет екипа.

Први пут у Лајковцу одиграна је утакмица између женских фудбалских кулобова, односно девојчица фудбалских клубова Црвена Звезда из Београда и Срећно стопало из Лајковца. Београђанке су победиле са 7:0, мада је резултат био у другом плану. Одличан концерт у паузи између финала омладинаца и ове ревијалне утакмице извело је КУД Железничар из Лајковца.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *