„Вулканизер Димитријевић“ из Словца победник турнира у малом фудбалу

Пред скоро пуним трибинама спортске хале, две најбоље сениорске екипе одиграле су сјајан финални меч и на крају је, чини се, заслужену победу над екипом “Илија Коп” (Ваљево), однела екипа “Вулканизер Димитријевић” (Словац) и освојила вредну награду од 250.000 динара. Резултат је био 3:1, а стрелци за победнички тим су били Стефан Стефановић, два пута, и Владимир Ђукић, док је једини гол за ваљевску екипу постигао Александар Миловановић, који је уједно био и најбољи стрелац целог турнира. За најбољег голмана на турниру, проглашен је Далибор Ивановић из екипе “Илија Коп”, док је најбољи играч Новогодишњег турнира, Милош Рашевић из победничке екипе.

“Драго ми је да је финална утакмица била заиста добра и верујем да су људи, који су седели на трибинама, задовољни оним што су видели. Добро смо отворили утакмицу, диктирали смо темпо, међутим наш ривал је успео у другом полувремену да постигне гол и да нас мало поремети. Ипак, успели смо да се вратимо у меч и да победимо”, рекао је одмах по додели награда за Праве новине, најбољи играч турнира Рашевић, додајући да је победничка екипа “Вулканизер Димитријевић” састављена од играча из Лазаревца и Ваљева, као и да је ово први турнир да је у том саставу наступила.

На овом Новогодишњем турниру, у конкуренцији сениора се такмичило укупно 16 екипа, у конкуренцији ветерана надметало се пет тимова, док је омладинских и тимова петлића било по четири. У финалној утакмици ветерана, победила је екипа “Кафе Вагон”, која је у финалу савладала екипу “38+ Френки Аларм”, резултатом 4:1. У омладинској конкуренцији, најбоља је била екипа “Нена Ауто” (Лајковац), која је након извођења пенала, у финалу савладала тим “Бест Тест” (Уб) са 4:3 (1:1). Финале петлића су такође одлучили пенали, пошто су екипе “Шмекери” (Лајковац) и “Напредак СТР Кумрић”, регуларни део одиграли нерешено 2:2, да би на крају више среће имала екипа “Шмекери” и славила након пенала са 5:3. Награда за најбоље екипе у конкуренцији ветерана, омладинаца и петлића износила је 60% од котизације, а турнир су, под покровитељством општине Лајковац, организовали Спортски савез, Општински фудбалски савез, Установа за спорт и омладину и фудбалски клубови “Железничар” и “Задругар”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *