Вељко Симић: Тренирам, од собе сам направио мини теретану

Свестрани спортиста Вељко Симић, некадаши каратиста са неколико светских медаља, играч ФК Шумадије из Шопића и голман ФК Колубаре, ради у РБ „Колубара“ као возач и нада се да ће корона вирус ускоро проћи.

„Лазаревац је град спорта и многи спортисти су сада ван терена и хала, што многи нису навикли. Ја радим у Колубари и мере превентиве су на снази. Ми смо као и лекари и медицинске сестре на првој линији, угаљ не сме да стане, јер би стале електране. Морам похвалити руководство које се здушно бори да обезбеди маске, рукавице и средства за дефинзекцију“, каже Симић.

Иако је спорт је стао у целој држави, Симић каже да би волео сва првенства да се наставе: „Лично не бих се радовао титули за зеленим столом. Ако се сезона настави верујем да би Колубара стигла до супер лиге, а Борац се вратио у Зону. Корона је угасила спорт у свету, јер само треба нагласити да су се по први пут Олимпијске игре одложиле, а први пут би требало каратисти да учествују. Од јесени поново ћемо се укључити у трећу футсал лигу, јер Лазаревац има доста квалитетних играча што смо показали пре две године када смо освојили и Куп Београда и стигли до полуфинала Купа Србије“.

Симић је рекао да је од собе направио мини теретану и да свакодневно тренира. Овом приликом апеловао је на спортисте да буду дисциплиновани и остану код куће, како би се сви што пре вратили на спортске терене.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *