Успех је ако трајемо и стално напредујемо

Боксерски клуб „Грејтест“ из Лазаревца тренутно је на паузи и чека да се стање у земљи стабилизује, како би боксери наставили вредно да тренирају и освајају медаље. О томе на који начин у ванредној ситуацији одржавају форму и какви су планови за наредни период говорио је Немања Столић, боксер и тренер Боксерског клуба „Грејтест“.

У којим плановима вас је затекао корона вирус?

Као и све спортске клубове и спортисте, тако је и нас ова ситуација прекинула када смо ушли у такмичарски ритам, а и појединачно такмичари су били у доброј форми, о чему и говори скор у 2020. години – од седам мечева забележили смо чак шест победа и само један пораз. Наш најважнији наступ за који смо се спремали је европско првенство за кадете у Белфасту у Ирској које је било планирано за јун, на којем је требао да наступа наш Сава Стевановић. Надамо се да ће ЕП да се одложи, а не да се не одржи, све зависи када ће се овај хаос завршити.

Како чланови клуба проводе време?

Као што може да се види на друштвеним мрежама сви спортисти се труде да и код куће тренирају, да одрже колико толико форму, али сумњам да су сви наши такмичари вредни када су далеко од тренерових очију (осмех).

Какве су идеје за даље, кад све ово прође?

Планови су углавном везани за промоцију бокса по основним школама, како бисмо у салу довели велики број деце млађе од четрнаест година, што је горња граница за почетак бављења боксом, ако причамо о остваривању високих такмичарских резултата, што је наш главни циљ. Само из квантитета произилази и квалитет, наравно уз предан стручни рад.

Какве су поруке за све спортисте, али и рекреативце?

Порука за све наше чланове и све друге спортисте је да буду шампиони и у тешким, нелагодним ситуацијама, јер се на муци познају јунаци, а да не причамо да тренингом од пола сата дневно сваки други дан одржавамо како физичку, тако и менталну снага, која нам је за ове дане више него потребна.

На које успехе сте до сада најпоноснији?

Неки ће рећи да су наши успеси огромни, неки да су нам успеси мали – и једни и други су у праву, али оно што је за нас главни успех је то да трајемо и из године у годину напредујемо.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *