Три бронзане медаље за школу ритмичке гимнастике „Колубарац“

Државно првенство у ритмичкој гимнастици за пионирке, кадеткиње, млађе јуниорке и јуниорке одржано је 17. октобра у хали „Пинки“ у Земуну, а на овом такмичењу учествовала је и школа ритмичке гимнастике „Колубарац“ из Лазаревца која је постигла резултате за понос.

Велика конкуренција од 800 такмичара из 23 клуба није спречила кадеткиње, млађе јуниорке и јуниорке из школе „Колубарац“ да освоје три бронзане медаље.

Оснивач и тренер Рекреативног удружења „Колубарац“ Ивана Филиповић Анђелковић истиче да су ове године учествовали по први пут, након што је школа направила добре екипе, али и да је изузетно задовољна наступом девојчица, ако се узме у обзир да такмичарке из других клубова већ годинама тренирају.

Ритмичка гимнастика састоји се од три спорта – балета, гимнастике и плеса, тако да је идеална за правилан дечији развој. Тренинзи су подељени у две групе и одвијају се у Балону код ОШ „Дуле Караклајић“. Понедељком, средом и петком од 18 часова су млађи узрасти, док су од 19 часова девојчице трећег разреда и старије. Најмлађа гимнастичарка има четири године, а најважније је да деца не буду стидљива, већ да желе у потпуности да се посвете тренингу.

Рекреативно удружење „Колубарац“ сваке године организује приредбу на којој ће, поред промовисања спортова, бити извојен новац за хуманитарне сврхе. Хуманитарна приредба за Верицу, Јану и Сару из Лазаревца биће одржана 28. децембра у Центру за културу Лазаревац са почетком у 19 часова.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *