Сјајан почетак одбојкашица Железничара

Код победника доминирала је коректор Јована Јовичић са фантастичних 36 поена, Станимировић је уписала 15, Гајић 8, Андрић 7, Василева 6 поена. Јелена Вигњевић је имала три поена, а Лазаревићева и млада Грујичићева по један.

Одбојкашице Жеље охрабрене су освајањем Балканског купа и добрим наступима на турнирима, и даље их предводи искусни шеф стручног штаба Светлана Илић, тако да се у нову сезону улази са највећим амбицијама до сада. Последњу проверу имале су на турниру у Румунији од 4. до 6. октобра, где су одмериле снаге са најбољим екипама румунског првенства: шампионом државе и домаћином турнира Алба (Блаж), Стиинта (Бакау) и Агроленд (Темишвар). Заузеле су друго место са две победе и једним поразом и то од екипе Алба, коју предводи наш прослављени тренер  Дарко Закоч.

Клуб се овог лета појачао веома квалитетним одбојкашицама и практично има нови састав.

Дошле су: примач Бугарка Ралитса Василева, која је потекла у софијском ЦСКА и играла у више европских држава, коректори Јована Јовичић (прва поентерка лиге) и Јелена Млађеновић из ТЕНТ-а и Милица Тошић из ужичког Јединства, такође из Обреновца су стигле дизач Јелена Вигњевић и примач Јелена Станимировић, средњи блокери Аница Кутлешић (Јединство, Ужице) и Александра Гајић (ТЕНТ) и либеро Александра Спасенић (Футог).

Из прошлогодишњег састава остале су Тамара Ракић, Ивана Лазаревић, Данијела Андрић и млада Бојана Пејовић (17 година). Првом тиму су прикључене и петнаестогодишње Ива Шушњаревић и Дуња Грујичић из селекције Железничара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *