Шахисткиње Радничког из Рудоваца у борби за повратак титуле

У Зајечару је у току државно првенство за даме у шаху. Шахисткиње Радничког из Рудоваца убрајају се у фаворите првенства.

У прва два кола забележели су две победе са по 3:1, а у првом колу савладали су екипу БАС-а из Београда, екипу која се уз Раднички и Југовић из Каћа убрајају у најозбиљније кандидате за титулу државног првака.

Екипа Радничког на овом првенству наступа у саставу Ирина Булмага, Јована Рапорт, Сандра Ђукић, Лена Миладиновић, Весна Живковић, Катарина Тадић и Славица Танасковић. Шахисткиње Радничког су биле троструке првaкиње Србије 2007, 2008. и 2009. године и сада им се указује шанса да се по четврти пут нађу на победничком постољу.

„Неизвесно првенство које има неколико кандидата за прво место. Уз нас, ту су београдски Бас, Југовић из Каћа, али и Јелица из Горачића има квалитета. Не кријемо да ћемо покушати да вратимо титулу у Рудовце, али конкуренција је изузетно јака и нама је задовољство што нас убрајају у круг кандидата за титулу државног првака“, речи су Бана Симића дугогодишњег члана ШК Раднички из Рудоваца.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *