Саша Јовановић из Ла Коруње прешао у Ал Фатех

Некадашњи нападач лучанске Младости и лазаревачке Колубаре Саша Јовановић недавно се вратио из Саудијске Арабије где наступа за тамошњег прволигаша Ал Фатех.

Редовно тренира и ослушкује вести о Корона вирусу и повратку на терен. „Био сам у самоизолацији једно време и сада сам са породицом у Лазаревцу. Недавно сам постао отац прелепе Софије. У Ал Фатех сам се вратио из Ла Коруње где сам био на позајмици“, каже Јовановић који је у Ла Коруњу отишао како би им помогао да се врате у елитну лигу.

„Из лучанске Младости сам отишао у Кордобу где сам добрим играма скренуо пажњу многих клубова, а најкоректнији су били представници Ал Фатаха. Одиграо сам добро у овом клубу и добио позив два шпанска друголигаша Кадиза и Ла Коруње. Одбарао сам Ла Коруњу, клуб који заслужује по свему место у елитној шпанској лиги, али ту је дошло до промене руководства и морао сам да се вратим у Ал Фатах. Међутим, због прописа нисам могао да играм у овој сезони већ сам само тренирао“, објашњава Јовановић.

Он је у Ла Коруњи играо и са трагично настрадалим Рејесом: „То је играч који је са неколико клубова Севиљом, Реалом и Арсеналом освојио пет Лига Европе и по томе је јединствен. То је најбољи играч са којим сам играо, али изнад свега и сјајан човек, нешто што се не може описати и јако сам се потресао када сам сазнао за његову прерану смрт“.

Јовановић каже да уговор са Ал Фатахом траје још годину дана: „Тачно је да ако се сезона настави, а остало је још девет кола, нећу моћи да наступам, али верујем да ће обезбедити опстанак. Лига је квалитетна, јер има доста странаца који су подигли квалитет фудбала. У њој су наступали Пријовић и Пешић, сјајни српски фудбалери. Имају добре стадионе и сваке године напредују, али ја ћу покушати да се договорим да променим клуб и вратим се у Европу има неколико озбиљних понуда“.

Што се тиче игре у Младости, наш саговорник каже: „То је клуб у којем сам доказао квалитет. Играо сам два меча за Б селекцију Србије, играли смо и лигу Европе и могу слободно рећи да је Нешко Миловановић мој фудбалски отац. То је сјајан тренер, али и човек. Док сам био у Саудиској Арабији за време ванредног стања понудио ми се да ако треба нешто мојој породици да помогне. То је доказ људских квалитета“, речи су Саше Јовановића.

Он је додао да прати дешавања у матичној Колубари и да је доласком Зорана Милинковића Колубара најавила да жели да стигне до елите, као и да верује да то у ова четири кола могу остварити, јер имају и доста квалитетних појединаца, али и услове који задовољавају све критеријуме Супер лиге.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *