Рукометаши Техничке школе одлазе на светско првенство

Лазаревачки средњошколици су као победници београдског региона стекли право да учествују на завршници такмичења у Лесковцу. На завршном такмичењу било је осам средњих школа подељених у две групе са по четири екипе.

У групи А, поред Лазаревчана, учестовали су ученици средње школе „Григорије Поповић“ из Зубиног Потока, Техничка школа Зејечар и Економско трговачка школа из Врања. Лазаревачани су  забележили све три победе у групи и у финалу се састали са вршњацима из новосадске гимназије „Јован Јовановић Змај“.

 Финале је оправдало очекивања и после велике борбе, пулени Иване Бачанац су савладали Новосађане са 12:9, на крају првог дела меча било је 5:4.

„Финале за сладокусце јер је то била борба дивова. Победа је стигла у последњих десетак минута када смо брзим контрама стекли недостижну предност и на крају заслужено подигли победнички пехар. Ово је још један доказ да Лазаревац јесте град младих и спорта и доказ да се добро ради како у школама тако и у клубовима. Похваљујем све своје ученике, јер поред показаног квалитета на мечевима били су и примерни ван терена. Бити првак Србије је велики успех и уверена сам да ће многи бити велики рукометаши“.

Због наступа на Светском првенству ученици четврте године нису имали право наступа.

„Таква су правила и ми смо се тога држали нећемо много славити, већ ћемо почети припреме за Светско првенство, где желимо да на најбољи начин репрезентујемо Србију, а наравно и наш град Лазаревац“,  каже професорка Ивана Бачанац.

Екипу ТШ „Колубара“ чинили су ученици од прве до треће године, а велики успех остварили су Намања Гашић, Никола Мартиновић, Вукашин Вујошевић, Марко и Мирко Јовановић, Алекса Максимовић, Младен Николић, Немања Ивановић, Душан Јовановић, Петар Биочанин и Александар Ранковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *