Репрезентативка Ана Бјелица велико појачање ОК Железничар

Један од најбољих женских одбојкаших клубова у земљи, лајковачки Железничар, у наставку првенства Суперлиге Србије и борбе за Куп Србије биће осетно појачан.

Већ у суботу од 19 часова у Хали спортова Лајковац, на утакмици 12. кола Суперлиге против Срема, за Жељу ће наступити трофејна репрезентативка Србије Ана Бјелица.

Ана Бјелица има 183 наступа за репрезентацију Србије. Освојила је златну медаљу 2017. на Европском првенству у Азербејџану и Грузији и 2019. у Турској, а исто одличје и 2018. године на Светском првенству у Јапану. Била је најбољи поентер Светског купа 2019. и капитен репрезентације. Рођена је 1992. године, висока је 190 центиметара, игра на позицији примача и коректора. Последњи ангажман имала је у кинеском клубу Пекинг Моторс.

После празничне паузе, у суботу 16. јануара утакмицама 12. кола наставља се првенство Суперлиге Србије за одбојкашице. У Спортској хали Лајковац од 19 часова Железничар дочекује Срем из Сремске Митровице, тим који у првој суперлигашкој сезони бележи солидне резултате и пласман, тако да се налази у средини табеле.

Жеља је на трећој позицији са осам победа из 11 мечева и сакупљена 22 бода.  Испред лајковачких одбојкашица су само ТЕНТ са 27 бодова (један пораз) и Уб са 33 бода, једина екипа са свих 11 победа и само четири изгубљена сета у досадашњем току првенства.

У осталим сусретима 12. кола састају се: Партизан-Уб, Београд-ТЕНТ, Спартак- Јединство и Црвена звезда-Клек.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *