Популаризациjа бокса у Лазаревцу

Месец дана након именовања послат jе на стручни семинар у италиjански град Азизи, где се налази представништво Европске боксерске федерациjе (ЕУБЦ). Тема семинара су били школски бокс и бокс по фитнес центрима. Циљ ЕУБЦ-а jе промоциjа бокса мимо ринга – кардио бокса по фитнес салама, као и по школама, међу наjмлађима.

“Организациjа читавог семинара jе била на jако високом нивоу. Сваки дан нам jе био испланиран од jутра до мрака. jмали смо по читав дан предавања и практичне вежбе у салама за бокс. Све трошкове jе сносила Европска боксерска федерациjа. Пет дана смо провели тамо, од 23. до 28 септембра. Наш савез послао jе мене и Драгољуба Радовића, председника Такмичарске комисиjе Боксерског савеза Србиjе.”, каже Немања.

На семинару коjи jе организовао председник Европске боксерске федерациjе Франциско Фалчинели били су представници свих држава из Европе. Предавања су држали боксерски тренери из Русиjе, Француске, Кубе, Енглеске и Мађарске. Било jе и предавања на тему правилне исхране, као и на тему психолошке припреме пред мечеве, а ту jе и едукациjа за боксерске тренере.

 

“Ја иначе имам у плану да се бавим тренерским послом, па ми jе и оваj део семинара био jако користан. Десетак боксерских репрезентациjа се за време семинара тамо припремало за светско првенство у Катру. Пратио сам њихове тренинге свакодневно, jер jе међу њима било много олимпиjских и светских шампиона. То jе била jединствена прилика да сретнем све те људе и да са њима поразговарам. Поред тога што сам много научио од људи коjи много знаjу о овом спорту, остварио сам и контакте са људима из других боксерских савеза. Са словеначким и норвешким представницима сам се договарао о могућности сарадње између савеза, али и између клубова. jмамо у плану да организуjемо узаjамне посете, када бисмо организовали такмичења. Ово jе стварно било велико искуство за мене. Надам се да jе то само први степеник на путу ка успешноj кариjери. Волео бих да се што више едукуjем и усавршавам, сматрам да jе то у животу спортисте веома важно.”, закључуjе Столић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *