Осам медаља за Атлетски клуб „Лазаревац“

Првенство Србије у планинском трчању, одржано у организацији Атлетског клуба „ВАК 1926“ из Вршца и Српског атлетског савеза Србије, поред 19 клубова из целе земље, угостило је и лазаревачке атлетичаре који су освојили чак осам медаља.

Спортисти Атлетског клуба „Лазаревац“ најбоље су се показали у односу на конкуренцију и из Вршца се вратили са најбољим успехом. Нови првак Србије на 4.000 метара у категорији младих јуниора је Лука Станишић. Сребрне медаље добили су Михаило Јанковић (старији пионири, 2.000 метара), Анђелика Васић (млађе јуниорке, 4.000 метара) и Александра Тодоровић (старије јуниорке, 6.000 метара), док су бронзане медаље освојили Ена Белаћевић (старије пионирке, 2.000 метара), Ирена Стошић (млађе јуниорке, 4.000 метара), Никола Арсенијевић (млађи јуниор, 4.000 метара) и Тијана Ђорђевић (старије јуниорке, 6.000 метара). Без медаље су остали Алекса Петковић, Нађа Арсенијевић, Миа Милошевић, Маша Васић, Наташа Дринчић, Мина Белаћевић и Сара Грбић.

Постигнутим успехом такође је задовољан Ненад Ристић, директор АК „Лазаревац“. „Сама организација трке је била на врхунском нивоу, као и избор стазе домаћина која је оцењена позитивно од стране свих клубова и Српског атлетског савеза. Квалитетно смо се припремали за овај наступ, а наши такмичари су показали висок ниво борбености“, каже Ристић.

Наш саговорник додаје да су овим наступом освојили највише државних медаља на једном такмичењу до сада. Клуб је од почетка године већ освојио 11 медаља на Првенству Србије, што представља велики успех.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *