Одржан турнир „Боговађа 2018“

На спортским теренима у Боговађи од 10. до 12. августа одржан је хуманитарни турнир у малом фудбалу „Боговађа 2018“. Ово је четврти хуманитарни турнир у организацији Удружења грађана „Моја Боговађа“.

Ове године у такмичарском делу учешће је узело девет екипа. У веома занимљивом и неизвесном финалу између екипа „Агенција М&Л” и „Црвени Ђаволи“, победу је након бољег извођења пенала однела екипа „Агенција М&Л”, махом саставњена од играча који су и прошле године били победници. Победничка екипа однела је награду у износу од 40.000 динара. Прве вечери турнира наступао је бенд „Незванична верзија“.

„За нас најбитнији догађај са турнира је ревијална утакмица, коју смо одиграли пред почетак полуфиналних мечева, у част нашег друга Бојана Маринковића који нас је прерано напустио. Ова утакмица ће убудуће постати традиционална”, наводе из организације.

Претходне три године сав приход од турнира дониран је хуманитарној организацији „Срби за Србе“, Националном удружењу деце оболеле од рака (НУРДОР) и Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој,  док су ове године донације биле локалног карактера. Највећи део новца 50.410 динара, дониран је Одељењу специјалне наставе лако и умерено ометене деце у развоју Лазаревац, при ОШ „Дуле Караклајић, док је по 25.000 динара донирано породицама Маше Милосављевић и Луке Тешановића, као и Жељку Миливојевићу Попцу из Лајковца за потребе њиховог лечења.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *