Одбојкашице Железничара везале две победе на гостовањима

После два кола Суперлиге Србије на челу табеле су комшијске екипе Железничара и дебитанта Уба, са по шест бодова, колико има и ТЕНТ.

Одбојкашице “Железничара” оправдале су улогу фаворита и победиле Партизан у Београду са 3:0 (25:16, 31:29, 28:26), али су Београђанке пружиле јак отпор што се може закључити по резултату у другом и трећем сету. Не треба заборавити да су црно-беле у првом колу пружиле изузетан отпор шампиону Визури и узеле им бод.

Најефикасније у Жељи биле су Млађеновић са 21, Лукић са 20, Олуић са 12 и Савић са 9. Поене су још уписале: Кутлешић 3, Гајић 2, Лазаревић 1 и Василева 1. Треба истаћи да је лајковачки суперлигаш обе победе остварио на гостовањима – у првом колу савладале су Јединство у Старој Пазови са 3:0.

У трећем колу, које ће се играти 12. октобра, Железничар ће напокон бити домаћин, а у госте долази увек неугодна Црвена звезда. У осталим мечевима састају се: Динамо-Партизан, Јединство-Уб, Спартак-Визура и Клек-ТЕНТ.

Пре тога Железничар започиње одбрану трофеја Купа Србије. У осмини финала 53. Купа Србије лајковачки састав очекује лак посао – у среду 10. октобра у Хали спортова дочекује Омладинац из Нових Бановаца. Још није одиграна утакмица Суперкупа Србије између Визуре из Руме, победника Суперлиге 2017/2018. и Железничара, победник Купа 2017/2018. Одбојкашки савез Србије је овај меч најавио за 25. септембар, али је одложен због репрезентативних обавеза одбојкашица Визуре.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *