Одбојкашице Железничара окончале најтежи део припрема

Одбојкашице Железничара окончале су најтежи део припрема и сада следи глазура за нову сезону и излазак на евросцену.

Тренер лајковачких одбојкашица Бранко Ковачевић не крије да је задовољан до сада одрађеним припремама. „Задовољан сам радом, условима и имамо све што нам је потребно, а најважније је да су играчице здраве. Одиграли смо четири контролна меча, два са Партизаном и два са кадетском селекцијом Србије и задовољан сам игром. Мислим да морамо поправити пријем и повратком Марине Вујовић и тај елеменат ће бити знатно бољи.“, каже Ковачевић.

Ривал у Балканском купу је Турк Јоларија, а о њима Ковачевић каже: „То је екипа која је слабо одиграла прошло првенство. Освојили су за њих незавидно шесто место, а то је клуб који има јак буџет и неколико одличних играчица, две репрезентативке. Они су фаворити, али ми ћемо свакако покушати ако се буде играло на нашем паркету да направимо изненађење“.

У ближој околини су још два добро организована клуба Уб и Тент. „Тачно је и то ме радује, јер је то и тренд у Европи да су у мањим срединама јаки одбојкашки клубови. Тако је сада и у Србији. На неких тридесетак километра су ова три клуба који су сада можда и три најбоља клуба у Србији и верујем да ће то показати у новој средини“, каже тренер Железничара.

Он закључује да је његовом тиму додељена улога фаворита, али да је само паркет мерило квалитета екипа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *