Одбојкашице Железничара добиле дерби на Убу

У трећем колу Суперлиге Србије одбојкашице Железничара су победиле Уб са 3:0, по сетовима 25:17, 25:23 и 25:20. Публика у Хали спортова Уб, међу којом су половина били Лајковчани, као и гледаоци који су меч пратили преко РТС-а, уживали су у одличној и борбеној одбојци. По квалитету и искуству екипа, по приказаној игри, овај сусрет је оправдао епитет дербија. Резултат јесте убедљив, али су Убљанке, које ове сезоне имају знатно јачи тим, пружиле одличан отпор. С друге стране, импонује чињеница да су управа и стручни штаб актуелног шампиона из Лајковца поново укомпоновали одличну екипу. Да је после Лајковца и Уб постао значајан одбојкашки центар сведочи и присуство руководства Одбојкашког савеза Србије, у друштву председника две суседне општине.

Сјајну енергију имао је читав тим, предвођен тренером Мирјаном Мусулин. Најбољи појединац у саставу Жеље била је Николина Лукић, значајан допринос дала је Рајлићева, сјајно је повремено смечовала из другог плана Нада Митровић, одлична је на пријему и спашавању немогућих лопти била Спасенићева, директне поене из сервиса освајале Чанак и Лазаревићева. Лукић је уписала 13 поена, Рајлић 10, Митровић 8, Чанак 6 итд. У екипи Уба 16 поена освојила је Вулин, истакле су се и Биберовић, Тривуновић и Глигорић. 

У осталим утакмицама трећег кола постигнути су следећи резултати: Спартак-Клек 1:3, Визура-ТЕНТ 2:3, Јединство-Црвена Звезда 3:2 и Београд-Партизан 3:2. На врху табеле су ТЕНТ и Јединство са по три победе, прате их Железничар и Клек са по два тријумфа. У следећем колу Железничар 25. октобра дочекује Јединство из Старе Пазове.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *