Од недеље одбојкашице Железничара у у борби за титулу

У недељу 21. априла почиње финале плеј-офа Суперлиге Србије за одбојкашице, у којем се састају лајковачки Железничар и Јединство из Старе Пазове. Прва од потенцијалних пет утакмица игра се у Пазови од 19 часова, с обзиром на бољи пласман Јединства у Мини лиги. Тимови ће се смењивати као домаћини, а остали термини су 24, 27. и 29. април и 2. мај. Железничар је у полуфиналу победио Црвену Звезду са 3:1, док је Јединство истим резултатом елиминисало вишегодишњег шампиона Визуру.

Први пласман у финале плеј-офа и борба за шампионску титулу још је један огроман успех у десетогодишњој историји Железничара, после недавне одбране трофеја Купа Србије. Ваља подсетити да је оснивач и председник клуба Живорад Лазаревић пред почетак првенства најавио поход на шампионску титулу. Тада је задржан костур тима из претходних две-три сезоне и доведено пар појачања. Када се крајем полусезоне разболео шеф стручног штаба Драгутин Балтић, пронађено је сјајно решење у Мирјани Мусулин, професору физичке културе Ваздухопловне академије, ранијем помоћном тренеру у Звезди и Визури и првом тренеру сарајевског Железничара. Разигравши више одбојкашица „продужила“ је клупу Железничара, који је одбранио Куп и игра за шампионску титулу. Пред финалну серију Мирјана Мусулин каже:

-Иако смо у Мини лиги оба пута савладали Јединство, то сада ништа не значи. Велики је притисак на обе екипе, одлучује се о томе ко је најбољи, ко ће бити шампион. Наша предност је дужа клупа и веће искуство, док су на страни Јединства уједначеност екипе и младост, која са собом носи велику жељу и борбеност. На нама је да наметнемо наш ритам и да преломимо резултат у кључним тренуцима. Тим је комплетан, нема много времена за дорађивање игре, најважније је да будемо психолошки стабилни. Подршка навијача ће нам много значити јер ми смо екипа која је је навикла да игра у доброј атмосфери, пред пуним трибинама, тако да позивам наше сјајне навијаче да нас подрже и у Лајковцу и на гостовањима у Пазови.

Титулу првака Србије освојиће екипа која оствари три победе. Прва, трећа и евентуална пета утакмица играће се у Старој Пазови, а друга и евентуална четврта у Лајковцу. Одбојкашки савез Србије је најавио да ће РТС директно преносити други меч 24. априла у Лајковцу и трећи 27. априла у Пазови.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *