Нови успех атлетичара Марка Ранковића: Треће место на маратону у Подгорици

Спортска манифестација „Podgorica Millennium Run“, одржана у главном граду Црне Горе, угостила је и лазаревачког атлетичара Марка Ранковића који је на маратону остварио још један резултат за понос и пласирао се на високо треће место.

Након такмичења у Љубљани, организованог у октобру, Ранковић није имао довољно времена за опоравак, а посебан проблем представљале су три повреде на левој нози. „Уз помоћ нашег суграђанина Слободана Боке Петровића успео сам да оспособим ногу и решио да стартујем у Подгорици, са жељом да направим још један подвиг. Већ сам на 15. километру направио велику разлику у односу на четвртопласираног. Због неочекивано велике врућине знао сам да ће свим такмичарима опадати темпо, тако да све што ми је било потребно за медаљу јесте да се изборим са дехидратацијом и не дозволим четвртопласираном да ми се приближи. До самог циља није било никакве промене међу водећим такмичарима. На овој трци сам наступао за Атлетски клуб Пирот у који сам прешао из Београдског тркачког клуба“, објашњава наш саговорник и додаје да се медаљи радује исто колико и кратком одмору након напорне и најуспешније сезоне.

Први је на маратону „Podgorica Millennium Run“, у мушкој конкуренцији, славио Богдан Семенович из Украјине. Он је кроз циљ стигао за два сата, 22 минута и 38 секунди. Као другопласирани за два сата, 28 минута и 24 секунде завршио је Рус Иван Бубнов, док је Ранковић деоницу од 42,2 км претрчао за два сата, 35 минута и 58 секунди. Маратон је трчало 56 такмичара – 42 у мушкој и 14 у женској конкуренцији.

Да подсетимо, Ранковић је ове године бележио изванредне успехе. Освојио је друго место на Београдском маратону, друго место на Првенству Србије у полумаратону, друго место на маратону у Љубљани и треће на полумаратону у Загребу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *