Нови дрес фудбалера Колубаре са симболима Лазаревца

Нови дрес који ће играчи ФК Колубаре носити у предстојећој сезони Суперлиге Србије, који је израдио технички спонзор компанија Севен из Крагујевца, биће зелене боје са црном традиционалном шаром, а на њему ће доминирати силуете два најзначајнија културно историјска симбола Лазаревца израђена у светлијим нијансама традиционалних зелено црних боја Колубаре.

Поред места за рекламе са предње и задње стране дреса, испод броја и назива клуба, новитет на новом дресу је силуета цркве Светог великомученика Димитрија са Спомен костурницом, која је један од симбола Лазаревца, израђена у другој нијанси.

Црква Светог великомученика Димитрија са Спомен костурницом у Лазаревцу споменик је културе од изузетног значаја и изграђена је у славу погинулим војницима српске и аустроугарске војске у надалеко чувеној Колубарској бици, једној од највећих битака Великог рата која се одиграла и на просторима данашње општине Лазаревац .

У спомен крипти, која је изграђена у периоду од 1938 – 1941. године, похрањене су кости огромног броја српских, али и аустроугарских војника настрадалих у Колубарској бици, што показује колико је болна историја Србије, али и величину срца нашег народа који је уз своје погинуле војнике сахранио и непријатељске.

Други симбол на новом дресу ФК Колубаре представља силуету Споменика српском ратнику који краси један од најлепших тргова Лазаревца. Овај споменик подигнут је у славу обичног српског војника из Првог светског рата, као сећање на српске војнике, српску децу и све оне који су живот дали за ово у чему данас уживамо, а то је слобода.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *