Кросфит за тело и дух

Реч је о фитнес програму који комбинује елементе високо интезивног интервалног тренинга са дисциплинама као што су кардио елементи ( трчање, вожња бицикла, пливање, веслање на ергометрима, плиуметријске вежбе), „weightlifting“ елементи (набачаји, избачаји, трзаји), „powerlifting“ елементи (мртва дизања и разна врста потисака), гимнастички елементи (вијача, скокови, згибови, карике и сл..). То је фитнес програм који развија снагу и кондицију кроз константно понављање функционалних покрета високог интезитета у задатом временском интервалу.

„Fitness and Therapy“ центар пружа могућност својим корисницима да уз стручност тренера и њихоу мотивисаност, дођу до жељених резултата, као и подизања физичких перформанси, тако и психичких. Поред тренинга, нешто што се издваја јесте и заједница, тј. људи носе ову причу својим дружењем, међусобним бодрењем, мотивисањем па и међусобним такмичењем.

Треба наговестити да је ова врста спорта за свакога, старосне границе не постоје, како професионални спортисти тако и почетници могу тренирати, осим што млади раде са мањим оптерећењима јер су још увек у развоју.

У последњих пар година како у свету тако и у Србији овај спорт је дозивео експанзију, довољно је рећи да се на кросфит игре пријављује преко 200 000 такмичара. „Fitness and Therapy“ центар је на последњем такмичењу у Сенти имао 8 представника, а у конкуренцији од 160 такмичара Андријана Цојић и Марија Ђурђевић заузеле постоље , тј. освојиле златну и сребрну медаљу, а у мушкој и веома јакој конкоренцији Слободан Петровић и Душан Стевановић заузели високо шесто и осмо место . 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *