Боксери Ђука и Камаљевић најбољи у Словенији

Боксерски клуб „Грејтест“ протеклог викенда наступао је на 25. Међународном турниру „Златни грб“ у Словенској Бистрици.

Лазаревачки клуб представљали су Лазар Петровић, Сава Стевановић, Матеја Јаковљевић, Никола Камаљевић, Никола Ђука, Александар Ћурчић, као и тренери Филип Дамјановић, Милош Гаљак и Немања Столић. Школарци Лазар и Сава наступали су у уводном делу програма, у борбама без проглашења победника и оставили добар утисак презентовањем у рингу. Јуниор Матеја Јаковљевић коме је ово био тек четврти званичан меч у каријери, незаслужено је поражен од домаћег такмичара. Матеја је показао видан напредак, па су тренери били задовољни упркос поразу.

Сениор Никола Ђука, у средњој категорији, боксовао је против Алена Шишића из Љубљане, а меч је прекинуо тренер Николиног противника, пред крај треће рунде. У овом мечу Никола је боксовао јако добро и паметно са веома јаким и чврстим противником, па је, уз победу, наш боксер однео и пехар за најбољи меч на турниру. Сениор Никола Камаљевић, у полутешкој категорији, нокаутирао је домаћег боксера Шкета већ у првој рунди, па је проглашен и за најбољег техничара турнира. Капитен Александар Ћурчић због повреде свог противника није наступао.

БК „Грејтест“ већ за неколико дана путује на Кипар на још један међународни турнир. На Кипар путују боксери Никола Ђука, Никола Камаљевић, Алекса Ристић, Вук Чубрић, Огњен Петровић и тренер Немања Столић, након чега их очекују државна првенства средином априла, за млађе узрасне категорије у Пироту и сениорско првенство средином маја у Прокупљу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *