Боксери са Кубе наредног викенда у Лазаревцу

Боксерски клуб Грејтест у оквиру мини кампа који ће трајати од 4. до 7. јуна поново ће окупити талентоване и квалитетне боксере из земље и окружења.

Иако је „Greatest open“ морао бити одложен због вируса Covid-19, одмах по завршетку ванредног стања организатори су се потрудили да доведу добре играче и промовишу бокс који је до пре десет година у Лазаревцу био табу тема.

О томе ко ће наредног викенда посетити лазаревачку општину говорио је организатор кампа и тренер Немања Столић. „Људи из бокса у Србији, али и у Европи врло добро знају ко је Бојана Гојковић из Будве, јер је она двострука јуниорска првакиња Европе, као и наш Семиз Аличић из Шапца, који је постао најбољи јуниор на старом континенту 2018. године. Сениорка Нина Радовановић која је у Лондону на квалификационом турниру за олимпијске игре прошла прво коло и чека наставак турнира како би се домогла Токија 2021. такође ће бити део боксерског кампа у Лазаревцу. Оно што је свакако свима највише интересантно да ће два боксера са Кубе са својим тренером такође бити гости у нашем граду. Волим да кажем да су Кубанци у боксу исто што и Бразилци у фудбалу, како бих дочарао људима који не прате бокс о каквим је мајсторима реч. Оно што наши суграђани можда не знају, то је да на све наше турнире, кампове, припреме и спаринге сви ови клубови и боксери долазе о свом трошку, како би се што боље припремили за своје наступе, а то говори колико смо постали цењени и поштовани у боксу за врло кратко време”, објашњава Столић.

Боксерски мини камп трајаће четири дана, а поред наведених боксера учествоваће и боксери из Словеније, Црне Горе, Сомбора, Зрењанина, Лознице, Шапца, Београда, као и домаћи такмичари из БК Грејтест.

Домаћин ће обезбедити све неопходне услове за безбедно тренирање које су прописане од стране Министарства спорта, а тренинзи ће се одржавати на отвореном, као и у сали за тренинг боксерског клуба Грејтест на Трећој месној.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *