Боксери „Грејтеста“ организовали трећи „Грејтест опен“ турнир

Трећи „Грејтест опен“ турнир који је одржан на отвореном кошаркашком терену поред ФК „Колубара“ у Лазаревцу окупио је талентоване боксере из више градова широм Србије.

Ове године, због пандемије коронавируса, нису учествовали боксери из иностранства, истакао је тренер и боксер клуба „Грејтест“ Немања Столић и додао да су на турниру наступили Никола Камаљевић, Алекса Ристић и Никола Цветковић. „Наши малишани су отворили турнир. Боксери Адам Крстовић и Зоран Лесендрић су на припремама са репрезентацијом, а Сава Стевановић, боксер који је боксовао на Европском првенству у Грузији, турнир гледа са трибина због лакше повреде зглоба, тако да они нису могли учествовати“, објашњава Столић.

Турнир је посетио и председник општине Лазаревац Бојан Стевић, коме је БК „Грејтест“ доделио плакету. „Надам се да ће ове године, поред 23 меча и 20 победа, Грејтест до краја године имати још бољи салдо. Што се тиче општине Лазаревац, надам се да ћемо у наредној години имати већа средства за улање у спорт, овакве спортске манифестације и у развој бокса“, закључио је Стевић.

У оквиру трећег „Грејтест опен“ турнира за најперспективнијег боксера из категорије омладинаца проглашен је Сава Митић члан БК „Лебан“ из Лебана, док је освајач трофеја Лазаревчанин Никола Камаљевић.

БК „Грејтест“ прикључио се хуманитарој акцији за Лану и Мињу, тако да ће прикупљен новац у износу од 21.000 динара бити прослеђен за лечење ове две девојчице.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *