Бесплатна школа кошарке КК ЛА Баскет

Кошаркашки клуб ЛА Баскет организовао је бесплатну школу кошарке на теренима у лазаревачком парку.

Кординатор млађих селекција у клубу Зоран Ђорђевић очекује велики број полазника школе током лета. „Жеља нам је да се велики број дечака, али и девојчица укључе у наш програм, јер нам је жеља да сваком дечаку који жели да се опроба у нашем спорту да шанса. Надам се да ће интересовање бити велико, а ми ћемо се својски трудити да их радом и приступом натерамо да остану у овом спорту“, речи су Ђорђевића.

На првом тренингу био је и прослављени српски репрезентативац Стефан Бирчевић: „Драго ми је што је одзив велики за први тренинг, а уверен сам да ће се овај број увећати. У клубу има доста квалитетних тренера и уверен сам да ће из ове масовности бити играча и за наше најбоље клубове. Морам нагласити да Лазаревац није дао велики број квалитетних играча, а нама је циљ да то променимо“.

Он је додао да је летњи камп на Рајцу отказан. „Имао сам жељу да ове године почне са радом камп на Рајцу, планини која је близу Лазаревца и има иделане услове за рад. Због корона вируса сам отказао први камп, а интересовање је било велико. Верујем да ће наредне године камп бити одржан и сваке године имати боље услове и већи број полазника“, каже Стефан Бирчевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *