Завршна фаза ремонта „ведричара“ (ВИДЕО)

Радови на најстаријем багеру радницима познатијем под називом „ведричар“, који је тренутно у фази ремонта, почели су почетком јула и полако се приводе крају.

Багер је одмах након заустављања очишћен и припремљен за ремонт, а машински радови у ремонту увек су најзахтевнији јер се уз њих упоредо одвијају и стандардни радови, као и провере погонске спремности багера.

По питању квалитета угља на „Тамнава – Западном пољу“, помоћник управника за угљене системе Зоран Пажиновић каже да је само Западно поље доста прожето прослојцима, па је због тога увек непрестана борба око квалитета.

– „Рађени су доста компликовани послови на ведричару овог ремонта, најгори је погонска звезда. Вршили смо демонтажу те звезде, слали у фабрику на репарацију, витални делови звезде су замењени и стављени су нови“, рекао је Милан Радичевић, машински пословођа.

Поред демонтаже звезде, замене носећих ужади на сва четири витла и санације ушке, рађен је и куглибан траке 2 који је прошле године скидан и рађена је репарација, а сада је замењен новим.

Помоћник управника за машинско одржавање копа „Тамнава – Западно поље“ Горан Радивојевић, истиче да је било мањих проблема при раду на тежим пословима ремонта, али је све успешно решено и санирано у предвиђеном року.

– „Координација машинске и рударске електро службе је на добром нивоу. Што се тиче помоћне механизације, испоштовали су нас са механизацијом која је била обезбеђена у траженом броју“, додао је Радивојевић.

Планирани рок за кретање „ведричара“ је 5. август.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *