Вучић: Неће бити отказа, повећање плата могуће пре краја године (ВИДЕО)

Новоотворени површински коп „Радљево-Север“ у Каленићу данас је посетио председник Републике Србије Александар Вучић, заједно са министром финансија Синишом Малим, министром рударства и енергетике Александром Антићем, руководством ЕПС-а и РБ „Колубара“ и представницима општине Лазаревац и Уб.

Први угаљ са овог копа биће ископан 2022. године, а биће уложено око 500 милиона евра. На годишњем нивоу биће ископано око 13 милиона тона угља, тако да ће наредних 60 година бити загарантовано снабдевање угљем.

„Захваљујем се рударима на огромном труду и раду, јер за њих нема кише, сунца, снега… Уверен сам да ћете не само сачувати свој посао, већ да ћете моћи себи, својој породици и деци да обезбедите веће плате у наредном периоду, јер смо водили паметну и одговорну политику у нашим јавним финансијама. Пред нама је велики и тежак задатак, али заједнички морамо да уђемо у економски опоравак земље и да покушамо да наше потенцијале искористимо“, рекао је Вучић и додао да отказа и смањења плате неће бити, а ако до краја године рударски басен буде довољно успешан, плате ће бити и веће.

Рударске и енергетске компаније у условима ванредног стања и епидемије показале су своју снагу и стабилност, одржале редовну производњу угља и струје у веома тешким условима и организовале рад у три смене, истакао је министар рударства и енергетике Александар Антић. Он се захвалио рударима запосленим у Електопривреди Србије, јер су од почетка године остварили раст од 5,3 одсто у производњи угља у односу на претходну годину.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *