ВАШj СУ САМО МjРНА РУКА j ОШТРО ОКО

Заљубљеници у прецизан хитац, професионалци и аматери, а и они коjима jе потребно уверење о завршеноj обуци у руковању ватреним оружjем, своjе место могу наћи на Стрелишту предузећа „Колубара Услуге“. Стрелиште коjе се простире на 2.5 хектара, поседуjе савремену опрему, односно све оно што га чини jедним од наjбољих у земљи.  

Руководилац Стрелишта и центра за обуку, Филип Жакула, истиче да су палнови да се потенциjал коjи Стрелиште има искористи у пуном капацитету.

„Центар jе оспособљен да врши обуку у руковању и гађању ватреним оружjем, где располажемо стручним кадром и издаjе уверење о завршеноj обуци. Када кажемо Центар за обуку, ту не мислимо само на обуку у руковању оружjем. Наиме, служба обезбеђења у броjу коjи ми имамо и пословна политика коjу развиjамо иду у правцу професионализациjе делатности кроз сталне обуке и тренинге. На то нас обавезуjе и нови Закон о приватном обезбеђењу коjи тржи вршење основне обуке за сваког службеника обезбеђења као првог корака ка стицању лиценце. Ми ћемо прибавити потребне сагласности од надлежног министарства, испунићемо услове у погледу простора и опреме, док кадрове имамо и радићемо обуку своjих запослених. Значи, на простору Стрелишта ће бити развиjен Центар за обуку у пуном значењу и то jе наш потенциjал коjи ћемо користити“ , каже Жакула.

ЦЕНЕ

Обука и испит у руковању ватреним оружjем за пиштољ jе 4600, пушку са неолученим цевима 4100, ловачки карабин 5500 и малокалибарску пушку 4400 динара. За кандидате коjи имаjу положен теоретски део цене се умањуjу за хиљаду динара. 15 комада глинених голубова jе 400 а 25 комада 600 динара,а изнаjмљивање трап пушке 400 динара.

Комерциjално гађање у траjању од 60 минута jе за jедну особу 800, 2-3 одобе 1600, и 4-9 особа 3200 динара. У ценовнику такође стоjи и да се цена услуга коришћења Стрелишта у дане викенда се увећава за 20 %.

Намера jе да се садржаjи и додатно комерциjализуjу и обогате нуђењем нових, попут „Вепар у трку“ што би било атрактивно и за ловце и за ловачка удружења.

„Жеља нам jе да развиjемо и друге садржаjе коjи су данас актуелни како би били у тренду, чиме би привукли већи броj корисника. Ових дана на Стрелишту ће бити одржано и прво такмичење у „Ер софт“ играма“, каже Жакула.

Он jе позвао све љубитеље стрељачког спорта, као и оне коjи желе да се опробаjу у гађању да посете Стрелиште. „Обзиром на капацитете Стрелишта, стручан и професионални кадар, сматрамо да имамо шта да понудимо грађанству“, истакао jе Жакула уз напомену да jе на Стрелишту безбедност увек на првом месту.

Стрелиште располаже великом пуцаоном капацитета 22 стрељачка места са коjих се гађа малокалибарском пушком на 50 метара и пушком великог калибра на 100 метара, као и пиштољском пуцаоном капацитета 12 стрељачких места са коjих се може вршити гађање на  10, 15 и 25 метара. Ту jе и полигон отвореног типа за извођење гађања више група стрелаца из пиштоља. Такође стрелиште располаже аутоматским трапом за избацивање глинених голубова са шест пуцачких места.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *