Сигурнија будућност за “Колубара услуге”

Потписивањем уговора обезбеђен је наставак партнерске сарадње, стабилност пословања фирме „Колубара-Услуге” и материјална сигурност за око 1.700 запослених у „Услугама”.

-Данас се завршава агонија коју смо имали ми као ЕПС и „Услуге”, као и запослени у овој фирми. Сарадња траје више од једне деценије и у једном тренутку смо дошли у ситуацију да запослени ове фирме остану без могућности да остваре материјалну сигурност, када је фирма била на ивици да нестане. „Услуге” су озбиљна фирма, могу и морају да буду још озбиљнији и заслужује да опстане. Данас потписујемо уговор уз измењене оснивачке акте „Услуга” на основу чега имамо право да потпишемо директну сарадњу. Овај уговор даје сигурност и ЕПС-у и „Услугама”, али није обавезујући и очекујемо да наставимо коректну сарадњу. Идентична је ситуација око сарадње са издвојеним предузећима „Колубара-Грађевинар” и „Колубара-Угоститељство”, због техничких разлога не потписујемо данас уговоре са њима, што нас очекује у периоду после празника. Добијамо дугорочну стабилност, ово је веома важан дан када се дешава нешто што је до јуче личило на немогућу мисију – рекао је Милорад Грчић и подсетио да је ово трећа битка добијена: најпре је „Колубара-Метал” враћена под окриље ЈП ЕПС, а потом је 1.470 производних радника из „Услуга” пребачено у ЕПС. Овом приликом директор Грчић је рекао да ће ови запослени наставити да раде за ЕПС, да је од стране компаније упућена молба Влади Републике Србије за наставак сарадње и да се формирања нове Владе очекује позитиван одговор:

-Ово су три потеза на која сам изузетно поносан што сам био део тима који је успео да их реализује. Захваљујем се локалној самоуправи, синдикату ЕПС-а и „Колубаре”, Милану Ђорђевићу и Миодрагу Ранковићу и Влади Републике Србије на челу са Александром Вучићем, који је успео да пропозна значај решавања овог проблема.

Саша Јовичић је истакао да је ово најбитнији дан за „Колубара-Услуге” и рекао:

-Овим потписивањем уговора смо корак ближе ЕПС-у. Од својих колега у фирми ћу тражити да нам ово буде сатисфакција да још боље радимо и оправдамо указано поверење. Захваљујем се Влади Србије, Милораду Грчићу који је увек имао разумевање и схватао значај „Услуга” за ЕПС, „Колубару”, синдикатима ЕПС-а, „Колубаре” и „Услуга”, као и свим запосленима који су поднели највећи терет током турбулентног периода у прошлости.

Окупљенима се обратио и Бојан Стевић, заменик председника ГО Лазаревац који је истакао значај догађаја за обе фирме и локалну самоуправу, као и за све запослене чија је егзистенција осигурна у наредном периоду.

Свечаном потписивању уговора присуствовали су и представници Извршног одбора ЈП ЕПС, Управе Огранка РБ „Колубара” и Скупштине „Услуга”.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *