РЕШАВАЊЕ ВjШЕДЕЦЕНjЈСКjХ ПРОБЛЕМА ПУТНЕ jНФРАСТРУКТУРЕ

У 2014. години, на териториjи градске општине Лазаревац у сарадњи са Секретариjатом за саобраћаj Београда извршени су броjни радови на реконструкциjи и побољшању квалитета путне инфраструктуре.

Према речима Боjана Стевића заменика председника ГО Лазаревац, београдска Дирекциjа у периоду 2010. до 2013. године у Лазаревац ниjе инвестирала ни jедан jедини динар осим текућих одржавања што износи око 10 милиона, док jе само ове године за улицу Николаjа Велимировића инвестирано 85 милиона, плус новац за решавање имовинско-правних односа за фабрику за прераду отпадних вода, као и за проширење гробаља, што износи око 120 милиона динара. За следећу годину, планом су предвиђене инвестициjе београдске Дирекциjе од око 160 милиона динара и то за улице Станислав Сремчевић Црни и 1300 Каплара.

Bojan Stevic

-Улица Станисалв Сремчевић Црни била jе главни адут скоро свих странака у предизборним кампањама. Упркос томе, на њену реконструкциjу чекало се више од 25 година?

„Од 1988. године, броjни политичари и партиjе су обећавали да ће решити проблем ове улице, jа лично ову улицу никада нисам користио у политичке сврхе, али сам рекао да ћу jе завршити, и она jе сада у плану и програму београдске Дирекциjе и следеће године биће започето са изградњом. У улицу Станислав Сремчевић Црни и улицу Видовданску, моjа нога, нити било кога из СНС никада ниjе крочила ради обећања грађанима да ћемо их урадити, иако су ове улице донеле гласове на изборима многим политичким партиjама. Мислим да ће изградњом улице Станислав Сремчевић Црни Лазаревац добити jедну стратешку улицу, што отвара могућност ширења града ка Црним Међама 2 и Кусатку“.

Bojan Stevic

Како сте задовољни оним што jе у овоj години урађено?

„У овоj години, кеко jе било и планирано, урадили смо реконструкциjу одређеног броjа улица, а разлог због кога нисмо завршили све што jе било у плану jесу маjске поплаве и временски услови коjи нису дозвољавали радове. jзмеђу осталих, урађене су улице Валандовска, Вука Краџића и Јанка Стаjичића у jедноj деоници, а на пролеће ће бити настављени радови. Нисмо успели да завршимо улице Видовданску, Бранка Пешића, Славише Ђорђевића и Солунску, и оне ће се прве радити почетком наредне године“.

О Видовданскоj улици такође се годинама говори. Где смо данас са тим?

„У Видовданскоj улици jавно Комунално предузће осим кишне канализациjе, радило jе и на замени азбестних водоводних цеви. Планом и програмом градског Секретариjата за 2014. jе предвиђено да се ова улица асфалтира, да се ураде две стране пешачке стазе, а паралелно са тим био би урађен излаз на улицу Колубарски трг и део улице ка Воjводе Степе. Ових дана требало би да се уради пресипање са струганим асфалтом, како грађани не би газили блато jер jе Телеком радио постављање оптичких каблова и мислим да нису вратили то у првобитно стање, а улица ће се радити са првим лепим данима 2015. године“.

Задовољни сте радовима у улици Николаjа Нелимировића?

„То jе заиста jедна репрезентативна улица и показатељ како треба радити, а до 20. jануара предвиђено jе да ће комплетно бити завршена. jзвођач радова jе jнгапром из Ваљева, коjи су добили посао на порталу за jавне набавке са наjефтиниjом понудом од око 76 милиона динара плус ПДВ. Урађана jе кишна канализациjа, биће две стране тротоара и заиста сам задовољан квалитетом радова у улици Владике Николаjа.

Чиме нисте задовољни кад су ови радови у питању?

„Морам истаћи да нисам задовољан радовима Београд Пута на уласку у улицу Николаjа Велимировића од стране Ћелиjа, као ни раскрсницом улица Бранка Радичевића и Дула Караклаjића, у вези чега смо већ девет пута писали инспекциjи и тражили од надзора да реши проблем три ивичњака, jер људи мораjу да стану на коловозну траку, како би прешли улицу“.

Какви су планови за наредну годину?

„У наредноj години градски Секретариjат jе за први квартал предвиодео око 320 милиона динара за Лазаревац за решавање и нових улица, како у граду тако и у месним заjедницама, између осталих Баjино брдо, Јована Јовановића Змаjа, Др Драгомира Стошића, 13. пролетерске, наставак Јанка Стаjичића, Дрењански пут, пут за гробље у Трбушници, Мартиновића сокак у Браjковцу, Милановића краj у Барзиловици итд“.

Када ће бити урађена улица 1300 Каплара?

„Улица се налази у плану за следећу годину, али морам да напоменем да се у случаjу ове улице, а не само ње, срећемо са проблемима коjи се тичу папирологиjе, проjектима коjе jе неко пре нас платио да буду урађени, али они нису одговараjући, нити се поклапаjу са стањем на терену, нити одговараjу обавезуjућим прописима и стандардима, што значи да успут морамо исправљати и туђе грешке. 2015. извући ћемо топлификационе прикључке, нивелациjу шахти и улица ће бити асфалтирана, а онда уз нову документациjу да се у 2016. уради у целости, што подразумева водовод и електро мреже, како би проблем ове улице био траjно решен“.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *