Престанак рестрикција воде у Лазаревцу биће за око 40 дана (ВИДЕО)

Завршено је бушење три нова бунара на Пештану и тренутно се ради на њиховом опремању, рекао је Александар Ракић директор ЈПКП Лазаревац. „Задатак комуналног је уцевљење бунара у главни вод и ти радови су отпочели прошлог понедељка. Након ових инвестиција не би требало више да буде рестрикција воде, па ни током лета, јер ће воде за Лазаревац бити довољно“, закључује Ракић.

Посао који се тиче комуналног биће завршен за петнаестак дана, а оно што мало кочи, по његовим речима, јесте прикључење на електромрежу, што је обиман посао, а јавна набавка је расписана. Бунари ће у наредних 30 до 40 дана бити спојени на садашњи цевовод.

Прошле године у ово време није било рестрикција, али летос је била велика суша, а осим тога има и других проблема.

Иначе, вода са Пештана ићи ће само Лазаревцу, не тиче се Лајковца.

„На основу наших мерења, на потезу Непричава -Ћелије, Ћелије – Лазаревац, имамо губитак од 10 литара воде који нисмо имали прошле године у овом периоду и који још увек не можемо да детектујемо. Оно што нас још брине јесте што нам је опала производња у Непричави и то за 11, 12 литара, што такође сматрамо да је последица суше. У наредних десетак дана урадићемо ремонт. Јуче је урађен ремонт бунара на Пештану, биће још један и још три у Непричави“, рекао је Ракић и захвалио се ЕПС-у и Колубари и директору Срђану Алимпијевићу јер излазе у сусрет увек када је потребно.

СИСТЕМАТИЗАЦИЈА РАДНИХ МЕСТА

Од 1. септембра прошле године до 31. децембра, не рачунајући оне који су прешли у ЕПС, број запослених је самњен за 113. Од тог броја 71 запослени је узео отпремнине, а остали су отишли по неком другом основу.

94 запсолена су прешла у ЕПС преко ПРО ТЕНТА, а добили су уговор на неодређено.

Прелазак људи у Колубара Услуге за сада је стопиран. На списку је 41 особа, али нису прешли јер из Услуга нису имали могућност да им у том моменту понуде уговоре на неодређено. Они су за сада остали у комуналном.

„Наш циљ је био да сиђемо на 480 људи, тренутно смо на 520. Ми ћемо пробати да неки број пређе, неки ће узети отпремнине, јер нам је циљ да свако ко није довољно успослен овде пређе у другу фирму, да бисмо имали што боље пословање, да они који остају имају веће плате, као и да обновимо возни парк“, каже Ракић.

Иначе, 2021. година прва је година у коју је лазаревачко комунално завршило са позитивним пословањем после више од деценију.

У наставку погледајте интервју са Александром Ракићем у целости:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *