Отворен ауто-пут „Милош Велики“ – развојна шанса за Лајковац

Председник Републике Србије Александар Вучић са делегацијом посетио је и званично отворио нову деоницу ауто-пута „Милош Велики“ од Обреновца до Љига. Нова деоница заједно са претходно изграђеном Љиг-Прељина дуга је 103 километра и значајно ће растеретити Ибарску магистралу.

Поред бројних званичника отварању ауто-пута присуствовао је директор ЕПС-а Милорад Грчић и председник општине Лајковац Андрија Живковић, који је дочекао председника Александра Вучића на петљи „Непричава“.

Живковић је разговарао са председником Србије Александром Вучићем, директором ЈП „Путеви Србије“ Зораном Дробњаком и министарком саобраћаја Зораном Михајловић. „Можемо већ у наредним данима очекивати састанке да урадимо и деоницу Лајковац-Словац дужине од шест километара која је део регионалног пута М4 и у веома лошем стању. Причали смо о обилазници око Лајковца која би изместила теретни саобраћај и повезала петљу у Непричави са Ибарском магистралом. Председник је вољан да помогне, а општина је спремна тај део да суфинансира. Разговарали смо и о брани ‘Стубо-Ровни’ која је битна, јер Лајковац највећи проблем има са водоснабдевањем. Председник је изразио жељу да помогне у наредном периоду и ја се надам да ће се то реализовати“, истакао је председник општине Лајковац.

Председник Вучић рекао је да је донета одлука да се крене са израдом пројектне документације о изградњи ауто-пута и брзе саобраћајнице „Вожд Карађорђе“: „Саобраћајница треба да иде у ипсилон краку, један део од Младеновца ка Аранђеловцу, дуги део од Лазаревца ка Аранђеловцу, од Аранђеловца до Тополе, од Тополе до Раче, од Раче до Свилајнца, од Свилајнца до Деспотовца, од Деспотовца до Бора – да спојимо север и срце Шумадије са истоком Србије и то ћемо назвати по ономе који је подигао Први српски устанак, вожду Карађорђу“.

Уз ватромет и песму „Играле се делије“ ауто-пут „Милош Велики“ званично је отворен. Возила ће моћи да се крећу максималном брзином до 130 км/ч. Путарина ће за путничка возила износити око 420 динара и она ће се наплаћивати од септембра.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *