Обнова мостова у Лајковцу

Средствима Канцеларије за јавна улагања републике Србије, ради се обнова два моста, док реконструкцију старог моста у Ћелијама финансира општина Лајковац.

“Канцеларија за јавна улагања је са 17 милиона динара финансирала комплетну реконструкцију моста у Ратковцу и ти радови су завршени. Такође, морам да истакнем и то, да су нам изашли у сусрет на тај начин што су поред радова на самом мосту, асфалтирали и деоницу пута од моста ка Словцу. Што се тиче моста на Колубари у Пепељевцу, он је делимично урађен. Канцеларија за јавна улагања је раскинула уговор са инвеститором, који је првобитно радио тај посао. Радови у првој фази су завршени, укупан износ одређен за обнову тог моста је 9 милиона динара, а мислим да је до сада утрошено око 5 милиона и од Канцеларије за јавна улагања зависи како ће тећи даља реконструкција. А трећи мост, чија је реконструкција у току, је познати мост на “Белом броду” у Ћелијама. Ове радове финансира општина Лајковац са 3 милиона динара и тренутно се ради на пескирању и замени прагова. Динамика радова иде у складу са временским приликама и искрено се надам да ће до краја месеца овај мост бити завршен”, рекао је за наш лист председник општине Лајковац, Андрија Живковић.

Живковић је додао да, након обнове, стари мост у Ћелијама неће бити намењен за путнички и теретни саобраћај већ ће моћи да га користе искључиво пешаци и бициклисти.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *