Обилазак актуелних инвестиционих радова

Представници општине наjпре су обишли радове у главноj улици. Поплочавање трга код Рударске чесме требало би да буде завршено у наредних неколико дана, рекао jе заменик председника ГО Лазаревац Боjан Стевић. За уређење трга средства jе издвоjио Секретариjат за саобраћаj града Београда у износу од 20 милиона динара. Радове на тргу изводи „Београд пут“, док радове на другом делу улице изводи „Колубара Грађевинар“. У плану jе и уређење фонтане код зграде некадашњег комитета, за шта jе Дирекциjа издвоjила 4,5 милиона динара.

„У току jе и надоградња зграде суда, што jе општина Лазаревац финансирала преко ЈП Дирекциjа у износу од 10 милиона динара, а ребалансом буџета биће одвоjено додатних 2,5 милиона динара чиме ће се добити jош 400 квадрата површине. Очекуjемо да Министарство правде издвоjи додатна средства, као и посету министра Селаковића у наредних месец дана“, рекао jе Стевић.

Председник основног суда у Лазаревцу Љубивоjе Ковачевић изразио jе уверење да ће реконструкциjа суда у коме су смештене три jединице, тужилаштво, прекршаjни и основни суд,  добиjањем бољих услова за рад се и послови обављати ефикасниjе. Он се такође захвалио општини што jе имала слуха да помогне проширење обjекта.

У улици 1300 каплара замењене су све инсталациjе, кишна и фекална канализациjа, водовод, топловод, као и улична расвета, истакао jе Миле Ранковић, председник Надзорног одбора „Дирекциjе“. Он jе подсетио да се радови изводе у дужини 1200 метара, те да jе општина за њих издвоjила око 105 милиона, а да све радове изводе лазаревачка jавна предузећа. Ускоро ће оваj путни правац бити предат фирми Страбак коjа ће наставити са радовима.

У улици 1300 каплара велики посао обавило jе и ЈП „Топлификациjа“, рекао jе Вукашин Јањевић директор овог предузећа. „Ми смо на овом делу имали девет огранака, око 60 директних прикључака, што подразумева 1200 метара рова и око 2,5 километара цеви. Вредност инвестициjе jе око 25 милиона динара“, рекао jе он и додао да су створени предуслови за прикључење месне заjеднице Горњи град на греjање већ од наредне греjне сезоне.

Задовољство квалитетом изведених радова, али не и роковима, изразио jе Милисав Крстовић директор ЈПКП Лазаревац. „jма и обjективних и субjективних ствари због чега смо каснили, али ових дана очекуjем да предамо радове“.

Представници општинског руководства обишли су и радове на спортскоj хали у основноj школи у Ридовцима за чиjи наставак jе општина издвоjила десет милиона динара.

Станко Јовчић директор ЈП Дирекциjа рекао jе да се очекуjе да до средине новембра буду завршени грађевински радови коjи су уговорени, а биће потребно да се наредне године издвоjи jош пет милиона за завршне унутрашње радове.

Задовољство великим броjем градилишта и радова коjи се обављаjиу на териториjи општине изразио jе и Милоjе Живановић, предедник ОО СПС Лазаревац, коjи jе нарочито нагласио улагање у реконструкциjу спортских обjеката у лазаревачким месним заjедницама.

У месноj заjедници Пркосава у току су радови на изградњи капеле за сеоско гробље, за шта jе општина издвоjила око 3 милиона, а у плану jе изградња капеле и у Барзиловици. У наредном периоду, након ребаланса буџета, биће обезбеђена средства за jош две или три месне заjеднице.

Општина Лазаревац jе на прагу решавања jош jедног великог проблема, а тиче се водоснабдевања седам месних заjедница, рекао jе Боjан Стевић приликом обиласка радова на изградњи водоводне мреже у Араповцу.

Председник општине Лазаревац Драган Алимпиjевић jе рекао изградња водоводне мреже за месне заjеднице Араповац, Јунковац, Миросаљци, Стрмово и Пркосава jе наjвећа инвестициjа у последњих 20 година, чиjа jе вредност око 250 милиона динара. Општина jе за ове намене издвоjила до сада 94 милиона динара а у плану jе додатних 50 милиона. jзвођач радова jе ЈПКП „Лазаревац“, а рок за завршетак 75 дана.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *