Нови трактори за лазаревачке пољопривреднике

Просечна вредност сваког од ових трактора је око 15 000 евра, од чега 10 500 даје Град Београд,  док су пољопривредници учествовали са око 4.000 евра.

Према речима Милинка Величковића, вршиоца дужности секретара за привреду, субвенција је износила 80 одсто укупне цене трактора, а максимални износ подстицајних средстава по кориснику је 1.300.000 динара. Право на подстицајна средства имају физичка лица са територије града Београда који су носиоци регистрованог пољопривредног газдинства. 

“Са територије општине Лазаревац право на субвенције за набавку трактора остварило је шест корисника подстицајних средстава. Они су изјавили да су веома задовољни мерама субвенција које спроводи Секретаријат за привреду у области пољопривреде”, рекао је Величковић и најавио да Секретаријат за привреду планира да и у 2018. години настави са спровођењем доказано ефикасних мера у пољопривреди.

Председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић подсето је да је на почетку мандата актуелна владајућа структура дала обећање да ће улагати у пољопривреду, а ово је још један пример добре сарадње са Београдом.

„Валико је задовољство данас бити испред ГО Лазаревац када делимо шест трактора, а следеће године ће бити још више“, каже члан Већа ГО Лазаревац задужен за пољопривреду Ненад Бачанац. 

Иначе, подељено је 35 трактора на 17 београдских општина. 50 милиона Град Београд је издвојио за воћарство и повртарство, а обезбеђено је и 67 пластеника, 20 противградних мрежа и 16 система за заливање

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *