Нова фабрика почиње са радом у јуну

Министар Љајић овом приликом је рекао да су представници турске компаније обишли неколико хала у Србији и да је њихова одлука да дођу баш овде у Лазаревац.

„Сматрамо да је то вишеструко значајно, не само за укупне односе Србије и Турске, већ је ово још једна у низу нових инвестиција. Оно што знам је, да ће се у овој фабрици радити у две смене са тенденцијом повећања броја запослених, уколико се посао буде развијао.  Верујем да ће након ове, и друге инвестиције доћи у Србију. Ми већ преговарамо са још три турске компаније, такође из области текстилне индустрије“, каже Љајић.

Постројења фабрике Беко посетио је члан управног одбора и партнер турске компаније “Бирлешик“ Али Шарки  и менаџер Мурадин Гумеш. Гумеш је овом приликом рекао да ће ова турска компанија производити гардеробу коју ће извозити у иностранство.

„Производиоћемо горњу гардеробу, затим, тренерке, панталоне и овде ће људи долазити да купују светске брендове, а не да иду у иностранство“, каже  он.

Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, Бојан Стевић, истакао је значај  чињенице да ће у Лазаревцу бити покренута текстилна индустрија и да ће у овој фабрици превасходно бити упослена женска радна снага, чија је незапосленост посебно изражена у нашој општини.

Према Стевићевим речима, радови на развоју производних капацитетеа ове фабрике биће подељени у неколико фаза. На самом почетку биће примљено око 250 радника, до краја године, тај број ће износити око 600, док ће до краја 2018. године ова фабрика “ухлебити“ око 1200 људи. Стевић је такође најавио, да ће ова турска компанија у наредном периоду отворити и трговинску радњу, у којој ће не само Лазаревчани, него и сви из околине, моћи да по повољним ценама купују гардеробу реномираних светских брендова.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић захвалио је свима у име граћана општине Лазаревац на труду и залагању и истакао важност покретања текстилне индустрије  у нашем граду. Синђелић је посебно нагласио да ће турски послодавци запошљавати будуће раднике искључиво преко Националне службе за запошљавање.

Отварање фабрике најављено је за јун.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *