Михајловићева са синдикатима ЕПС-а о оснивању новог синдиката рударства и енергетике

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловићева, разговарала је данас са представницима Синдиката радника ЕПС-а о ситуацији у ЕПС-у и формирању новог синдиката рударства и енергетике.

Председник Синдиката радника ЕПС-а Милан Ђорђевић информисао је потпредседницу Владе о оснивању новог синдиката рударства и енергетике, који има довољно потписа да би био репрезентативан и у читавој грани, али да још чека на упис у регистар код Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Говорећи о проблемима у ЕПС-у током зимског периода и хаваријама у „Колубари“ и ТЕ ”Никола Тесла”, Ђорђевић је истакао да је овај синдикат годинама упозоравао на бројне проблеме у овом предузећу, чије последице се данас виде.

 

Потпредседница Владе је рекла да је стабилно функционисање ЕПС-а важно за енергетску безбедност земље и да верује да ће се са новим руководством ствари у ЕПС-у мењати и да ће компанија функционисати на другачији начин него претходних година, кад је било много проблема. 

“Заједнички циљ државе и синдикат је да ЕПС буде стабилан, више не буде у ситуацији да се струја увози, већ да компанија стоји стабилно на својим ногама и да може да се развија”, рекла је Михајловићева.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *