Лајковац без воде

-Директор ЈПКП Лазаревац Милисав Крстовић је рекао да ће Лајковац данас ипак добити воду. Одржан је састанак и на нивоу председника општина, а разговори се настављају у понедељак.

У среду, 09. новембра, нешто после 14 часова, грађани општине Лајковац остали су без воде. У ЈП “Градска чистоћа” Лајковац добили су информацију од ЈПКП Лазаревац да је реч о хаваријском искључењу. Овим поводом се, у четвртак 10. новембра, огласио директор ЈП “Градска чистоћа” Лајковац, Мирослав Лукић.

“Није у питању никакво хаваријско искључење већ самовоља једног човека, односно директора ЈПКП Лазаревац, господина Крстовића, који оваквим поступцима, обарањем притиска и искључивањем воде, уценама и присиљавањем, покушава да наплати воду, коју нам није испоручио. На овај начин, он директно утиче на здравље и животе наших грађана јер замислите да немамо воду за болесне, старе, децу, да једноставно немамо воду за наше грађане из наше Непричаве, у којој има воде за пола Србије.

Суд је донео правоснажно решење и забранио обуставу, и обарање притиска воде у цевима, од стране ЈПКП Лазаревац. Они су се, ево, већ трећи пут оглушили о уведену привремену меру и правоснажну пресуду. Постоји основана сумња да рачуни, које нам испоставља ЈПКП Лазаревац, нису у складу са законом јер нам се фактурише много већа количина воде од стварно преузете и утрошене воде на територији општине Лајковац. Тражили смо преко суда обезбеђење доказа тј. да се путем вештачења утврди да ли је вршено баждарење водомера у законском року. У преводу, да се провери да ли су водомери исправни и да ли тачно мере. Вештачење је обављено 15. октобра и још увек се чека налаз вештака, како би суд могао даље да делује. Ко коме дугује и колики је тај износ, утврдиће вештаци које је суд ангажовао.

 ЈПКП Лазаревац тврди да ми њима дугујемо, а ја ћу доказати да постоји енормно велики дуг ЈПКП Лазаревац према ЈП “Градска чистоћа” Лајковац, који закључно са 01. новембром 2016. године износи 171.149.518 динара или 1.391.450 евра. Дакле, јавност треба да зна да ми више не можемо причати о некаквом дугу лајковачког комуналном према лазаревачком, због свега што сам навео. Ја сам више пута контактирао директора ЈПКП Лазаревац, али он се држи своје приче, што значи да се проблем једино може решити на суду. Због судског поступка који је у току, ја сада не могу да износим више детаља, како то не би било злоупотребљено. У овом тренутку, суд је тај који мора да делује и да хитно примени извршење законски предвиђених мера у оваквим случајевима. Сваког часа очекујем извештај од суда, како би грађани Лајковца у најкраћем року добили воду”, закључио је Лукић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *