Грчић: Од свих запослених у ЕПС-у очекујем висок ниво ангажовања

У присуству директора површинских копова огранка РБ “Колубара” Дејана Милијановића и директора површинског копа “Велики Црљени” Бранимира Симића, први човек ЕПС-а најпре је обишао Дробилану на тамнавским коповима и разговорао са запосленима о контроли квалитета, преради и даљем транспорту колубарског лигнита ка обреновачким електранама. Најстарију активну термоелектрану у систему ЕПС-а “Колубара А” Велики Црљени, Грчић је посетио у друштву директора овог постројења Радослава Милановића, обишавши електро и термо команду као и машинску салу.

Нешто касније Грчић је обишао и раднике највећег термоенергетског система у Термоелектрани „Никола Тесла“ и том приликом рекао.

“Сматрам да је приоритет мог пословања на челу ЕПС-а обезбедити континуалну производњу електричне енергије. Када кажем производњу електричне енергије мислим и на производњу угља и производњу из хидрокапацитета. Оно што је веома важно нагласити је да ЕПС као одговорно предузеће има обавезу према грађанима Србије да обезбеди довољно количине електричне енергије, а самим тим има и обавезу према својим клијентима и према запосленима како би се обезбедило несметано функционисање система”, рекао је Грчић.

Грчић је подсетио да се ЕПС налази у процесу реструктуирања.

“Процес реструктуирања је процес који не траје један дан или један месец. То је процес који који ће трајати неки мало дужи период. Тај процес треба да обезбеди бенефит како ЕПС-у, тако и Републици Србији и њеним грађанима. Од свих запослених у ЕПС-у очекујем висок ниво ангажовања, висок ниво свести и висок ниво за све ово што сам пре изговорио”,додао је Грчић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *