Град Београд расписао пет јавних позива за субвенције пољопривредним произвођачима (ВИДЕО)

Градска управа града Београда расписала је пет јавних позива за доделу подстицајних средстава у области пчеларства, сточарства, воћарства, повртарства и пољопривредне механизације. Пријава на јавне позиве почела је 7. марта и трајаће до 1. априла.

За пчеларство је ове године издвојено 35 милиона динара, док је за сточарство издвојено 30 милиона, каже Ненад Бачанац, члан Већа ГО Лазаревац задужен за пољопривреду. „Пчелар сам може да одреди коју ће врсту опреме навити, а опредељено је 120.000 динара по једном газдинству. Они пчелари који до сада нису остварили подстицај имаће предност“, каже Бачанац.

Што се тиче сточарства, више не постоје услови да поседујете одређени сточни фонд, како би набавили нови, а подстицај се може остварити у износу од чак 750.000 динара. Они пољопривредници који су већ у претходним годинама добили сточни фонд од града Београда, кроз овај позив им је омогућено да узму музилице, млинове, мешаоне за сточну храну, разне транспортере и сл.

У области механизације опредељно је 100 милиона динара за набавку 100 трактора, док је 30 милиона намењено куповини прикључних машина. Бачанац каже да и они грађани који немају регистрована пољопривредна газдинства, имају довољно времена да их региструју, аплицирају и остваре подстицај.

За воћарство и повртарство издвојено је 45 милиона динара, а да би се остварило право на субвенције довољно је имати пластеник површине три ара.

Више погледајте у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *