Чантрак: Главна улица биће завршена ове године

На територији Градске општине Лазаревац, предузеће „Колубара Грађевинар“ изводи послове добијене од ЈП „Дирекција“, који се углавном односе на реконструкцију улица, рекао је у интервјуу за Праве новине директор КГЛ-а Мирослав Чантрак.

„Урадили смо и плато на паркингу иза тзв. Плаве зграде. Након што ЈП „Топлификација“ зврши свој део посла, радиће се улица Станислав Сремчевић Цри у којој ћемо поставити асфалт“, каже он.  

Чантрак додаје да су настављени радови у Карађорђевој улицу и она ће ове године бити завршена.

„Каменолом због саме технологије вађења камена не ради током зиме. Сада је цео ланац производње успостављен, главна улица је кренула, то је онај уговорени део од 7 милиона динара. Одобрена су и  средства за радове у вредности од још 12 милиона и до завршетка биће потребно још осам милиона. По пројекту не ради се комплетна главна улица већ део до тржног центра Миленијум“, објаснио је Чантрак.

„Тренутно се ради на ономе што су урадила предузећа „Колубара Услуге“ и ПРО ТЕНТ, а то је примена члана 7А Закона  о јавним набавкама, према огранку ЕПС-а Колубари. То значи да би  КГЛ био повлашћена када се раади о јавним набавкама везаним за ЕПС. Ту морају да се испоштују одређени услови…“

Интервју са Мирославом Чантраком у целости читајте у новом броју Правих новина који излази 1. јуна.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *