Видовдан у Лазаревцу без свечане седнице и Видовданских награда

Свечана седница Скупштине општине која се традиционално, сваке године одржава поводом Видовдана, дана општине Лазаревац ове године није одржана, а изостала је и додела Видовданских награда најистакнутијим и најзаслужнијим грађанима.

Иако је ГО Лазаревац објавила позив за достављање предлога за Видовданске награде, челници општине су одлучили да ове године награде не буду додељене, чиме је прекинута дугогодишња традиција.

„Уназад неколико година имали смо ситуацију да се Видовданска награда тотално обезвредила, да су је добијали што политичари, што људи блиски онима из власти“, рекао је председник Скупштине ГО Лазаревац Томислав Рикановић.

„Ми желимо да направимо одређене критеријуме ко може да конкурише за Видовданскуи награду, да формирамо Комисију од  релевантних, стручних људи, који ће имати јасну слику и процену о томе ко заслужује да добије Видовданску награду“. Следеће године традиција доделе Видовданске награде биће настављена, а новац који је ове године намењен за награде биће  у Фонду за стипендирање студената“, рекао је Рикановић.

Да подсетимо да је Скупштина ГО Лазаревац на 10. седници одржаној у априлу ове године усвојила Предлог решења о образовању комисије за доделу јавних признања. Председник ове комисије је Јована Давидовац из Српске напредне странке.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *