Усвојен ребаланс буџета ГО Лазаревац за 2022. годину (Видео Пруга ТВ)

Одборници Скупштине ГО Лазаревац на 17. седници Скупштине усвојили су 15 тачака Дневног реда, међу којима и ребаланс буџета општине за 2022 годину. У општинској каси начи че се додатних 173 милиона динара.

Председник општине Бојан Стевић рекао је да су ова средства из извора у текућој години и додао: “„Оно што је евидентно је да смо овим ребалансом добили увећање буџета, и то из извора у текућој години, а оно што је за мене врло позитивно је да ова средства која су ребалансом опредељена, пре свега су опредељена за наше јавне установе и установе културе, Центар за културу и Прво приградско позориште, за наше Јавно предузеће за изградњу, али и за комуналну потрошњу где ће новац бити опредељен за путну инфраструктуру, квалитетне пројекте, социјална давања и за наше јавно предузеће за комуналну привреду у износу од 35 милиона динара“.

Потврђени су мандати новим одборницима Мирославу Арсенијевићу и Мирославу Лазаревићу. Скупштина је констатовала и оставку господина Мила Ранковића на место председника Надзорног одбора ЈП Топлификација Лазаревац и усвојила Извештај о извршењу буџета ГО Лазаревац за првих 6 месеци ове године.

 Одборници лазаревачке супштине усвојили су данас и Одлуке о приступању изради три Плана детаљне регулације што је иницијални акт за даљи рад на доношењу ових планских докумената, који ће по њиховом доношењу бити добар основ за даљи развој нашег града и општине.

Скупштина је на данашњој седници дала и сагласност на прве измене Програма пословања ЈП за изградњу Лазаревца за ову годину, али и сагласност на посебан Програм пословања истог предузећа за коришћење општинских субвенција у овој години.

Одборници су се данас позитивно изјаснили и на поднете Извештаје о раду Туристичке организације Лазаревац и Првог приградског позоришта Лазаревац за прошлу 2021. годину, као и на Финансијски извештај са извештајем Независног ревизора ЈП Топлификација Лазаревац за прошлу годину.

Председник општине Лазаревац осврнуо се након данашње седнице и на начин дијалога која се могао чути данас са скупштинске говорнице.

„Могли смо данас да чујемо неке заиста квалитетне дебате, али и нека излагања која заиста нису примерена за скупштинску говорницу. Ми као скупштинска већина, заиста имамо квалитетне ствари које имамо да изнесемо и којима можемо да се похвалимо. Да ли је све идеално, није. Да ли ће све бити идеално, никада бити неће, јер никада нећете моћи свима да угодите“, казао је председник Стевић након данас одржане 17. седнице Скупштине ГО Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *