Усвојен Локални акциони план запошљавања за 2019. годину

Одборници Скупштине ГО Лазаревац усвојили су предлог решења о продужетку мандата в.д. директора ЈПКП „Лазаревац“ Ивану Милићу на још шест месеци, док је Мирко Ковачевић именован за директора Туристичке организације ГО Лазаревац. Усвојен је и предлог Локалног акционог плана запошљавања за 2019. годину. Поред тога, потврђен је мандат новоименованом одборнику Скупштине Ивану Раловићу са изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђује“, док је за члана Већа на место преминулог Драгана Алимпијевића именован Мирко Вишњић.

Председник Скупштине ГО Лазаревац Томислав Рикановић је рекао: „Једна од најважнијих тачака коју смо данас донели јесте Локални акциони план запошљавања. Савет за предузетништво ГО Лазаревац је издвојио средства у износу од око милион динара која су опредељена за покретање сопственог предузетништва“.

Одборници Групе грађана „Лазаревац-Наша кућа“ напустили су седницу скупштине примедбујући на поновно изостајање директног телевизијског преноса, дневни ред, као и на одлуку да се скупштинска сала више не користи за венчања.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић, обративши се присутнима, истакао је да не постоји правни акт којим се забрањује директан телевизијски пренос скупштине и да је у току процедура да се убудуће венчања обављају у згради Библиотеке „Димитрије Туцовић“.

Одборници Демократске странке нису присуствовали седници Скупштине уз писано саопштење у коме се наводи да ова одборничка група као потписница тзв. „Споразума са народом“ до даљег неће учествовати у раду скупштине, већ ће своје активности спроводити ван ње.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *